محمدمهدی عسگرپور روز گذشته مهمان برنامه «پرانتز باز» در رادیو نمایش بود و پیرامون وضعیت و جایگاه فعلی وی اودیها توضیحاتی را ارائه کرد. روز گذشته مهمان برنامه «پرانتز باز» در رادیو نمایش بود و پیرامون وضعیت و جایگاه فعلی وی اودیها توضیحاتی را ارائه کرد.
در برنامه پرانتز باز نغمه دانش کارشناس برنامه درباره ممیزیهای ساترا پرسشی را مطرح کرد که محمدمهدی عسگرپور، دبیر انجمن صنفی وی او دی ها پاسخ داد: قبل از اینکه من با دوستان همکار شوم این بحث در این صنف وجود داشت و هنوز هم وجود دارد. یک مجموعه جلساتی هم در مجلس دارد منعقد میشود که من هم سه، چهار جلسه در آن حضور داشتهام. چون بحث قانون اداره صدا و سیما قرار است در مجلس مطرح شود که یکی از موضوعات آن وی او دی هاست. من آنجا هم گفتم که ما در سینما چهار دهه است که جلو رفتهایم و الان تا حدی متوجه شدیم که ایکاش این دیوار از اول یک جور دیگر چیده میشد؛ شما دقیقاً همان تجربه را دارید یک جور دیگر و با آسیبهای بیشتر مرتکب میشوید که یکی از این آسیبها همان نکتهای است که به آن اشاره کردید و از عجایب هم هست که برای ممیزی پول دریافت میشود. من فکر میکنم یکی از مفاسدی که در این حوزه در پیش خواهد بود اتفاقاً در همین بخش است.
وی افزود: من این مسائل را به دوستان هم گفتم و قرار شد ما هم متونی را به عنوان پیشنهاد آماده کنیم که در این حوزه چگونه باید نظارت شکل بگیرد. به هر حال این یک حوزه نوظهور است و نظارت آن اگر بخواهد بر قاعده آن چیزی که در سینما و تلویزیون اتفاق افتاده انجام شود، حتماً اشتباه است چون اینجا مخاطب خاص دارد و اسمش video on demand است یعنی مردم انتخاب میکنند. بنابراین فرق دارد با اینکه شما تلویزیون را روشن میکنید و لاجرم برنامهای را میبینید یا در سینما هم بلیت میخرید و انتخاب میکنید. ای بسا شما قوانینی را برای نظارتش طراحی میکنید و مینویسید که با رشد تکنولوژی یک اتفاق دیگری میافتد و اساساً ممیزیهای شما کنار میرود.
عسگرپور ادامه داد: من حتی یک مثال زدم؛ یکی از سایتهای خبری تیتری مبنی بر این زدند که «پیش بینی مشکوک فلانی». منظور من فقط نتفلیکس و امثال آن نبود که البته راستش را بخواهید اینها هم میتواند باشد؛ من درواقع گفتم که اگر وی او دیهای خارجی، بخواهند در حوزه ایران فعالیت کنند شما بر آنجا چطور میخواهید نظارت کنید؟ چون من خبردار شدم که ممکن است این اتفاق بیفتد. میخواهید اول فیلتر کنید، بعد وی پی ان میآید و… آیا فکر نمیکنید که باید در تمام این حوزهها مدیر مسئول تعریف کنیم؟ نه اینکه مدیر مسئول بگوید که من به مقدار زیادی راش تحویل میدهم، کسانی که ممیزی را انجام میدهند هم خسته میشوند و بالاخره چانه هم میزنیم، چرا که ما در تلویزیون این را دیدهایم و در پلتفرمها هم این موضوع اتفاق افتادهاست. برای مثال هفده مورد اشکال میگیرند، چانه میزنند و به سه مورد کاهش میدهند. بنابراین آن چهارده مورد انگار الکی گفته شدهاست!
عسگرپور در پایان گفت: من به دوستان هم گفتم که ما این پدیده را اول باید بشناسیم. به نظر من ابعاد این پدیده هنوز شناخته شده نیست و حتی دوستان در خود پلتفرمها هم شاید دقیقاً ندانند که سه یا پنج سال آینده این موضوع چه شکل و قیافهای پیدا میکند. ما باید مطالعه کنیم و نهادی برای مطالعه این موضوع به وجود آید. گاهی نهادی به وجود میآید و میگوید که من میخواهم مطالعه کنم اما اول یک راست به سراغ سانسور میرود. چرا که راحتتر هم هست، یعنی برای آنها راحتتر قابل فهم و این مساله متاسفانه آسیب زننده است، در حال حاضر این بخش متولی ندارد و به عنوان یک موضوع مطالعاتی باید به آن توجه شود. شما وقتی مطالعه میکنی خود به خود میتوانی نظارت هم در آن پیدا کنی اما همانطور که گفتم متاسفانه با این علاقه وافری که به ممیزی در کشور وجود دارد معمولاً کار خودش را میکند.
«پرانتز باز» به سردبیری و تهیهکنندگی مارال دوستی که در گروه برنامههای مستند و ترکیبی نمایشی رادیو نمایش تولید میشود، از موزه سینما به صورت زنده و هفتگی ساعت ۲۱:۰۰ تا ۲۳:۰۰ پخش میشود.
بهمن فرمان آرا، داریوش مهرجویی، علی نصیریان، مهران مدیری، رضا کیانیان، علیرضا خمسه، محمود پاکنیت، فرشته صدر عرفایی، میلاد کیمرام، علی سرتیپی، محمدحسین فرحبخش، مجید واشقانی محمود دینی، جواد نوروزبیگی، مهدی یزدانی خرم، محمود حسینیزاد، سجاد نوروزی، محسن سوهانی و … تاکنون در این برنامه حضور داشتهاند.
نظرات کاربران