محمدمهدی عسگرپور ضمن تاکید بر ساماندهی برخی امور در پلتفرم ها از جمله آمار و اطلاعات شفاف توضیحاتی را ارائه کرد.
دبیر انجمن صنفی وی او دی ها گفت: موضوع وی او دی ها و آی پی تی وی ها اگرچه قدمت 10 سال در کشور ما دارند، اما به آن شکلی که امروز میبینیم هنوز یک پدیده نوظهور محسوب میشوند.
وی درباره تعامل وی او دی ها و صنعت سینما بیان کرد: اصل این ماجرا و بحران در آن مقطع از آمریکا شروع شد و یک دوره تب و لرز جدی شکل گرفت ولی بعد از مدتی همه متوجه شدند که این دو چگونه میتوانند باهم تعامل داشته باشند و به یکدیگر کمک کنند تا قدرتمندتر شوند.
عسگرپور درباره آینده نگری در این حوزه اظهار کرد: در کشور ما اساسا آینده نگری و آینده پژوهی در بسیاری از موارد موجودیت ندارد و پیش بینی دقیقی نمیتوان درباره آن کرد.
این فیلمساز با اشاره به اختلاف هایی که بر سر نظارت محصولات نمایش داده شده در وی او دی ها به جود آمده است، گفت: شاید به زودی برخی پلتفرم های خارجی که الان هم در ایران فیلتر هستند، بخواهند فعالیت خود را در محدوده کشور ما تعریف کنند. به نظر من نهادهای حاکمیتی بیشتر درگیر این هستند که چه کسی باید سریال های نمایش خانگی را ممیزی کند.
وی درباره اهداف وی او دی ها تصریح کرد: این انجمن در سه حوزه باید مطالعه و عمل کند؛ اول ارتباط با بخش های ذیربط در مجموعه حاکمیت است تا به یک فهم مشترک برسند. و در سطح دوم اهداف و وظایف انجمن را به مجموعه هایی که در پلتفرم ها فعال هستند مرتبط دانست.
و در سطح سوم برنامه ها و اهداف به سمت مخاطب پلتفرم ها میرود، چون آنها حقوقی دارند که باید توسط نهادهای صنفی مورد توجه قرار گیرند.
مدیرعامل پیشین خانه سینما در ادامه افزود: دوستانی که پیش از هر چیزی سراغ ممیزی و سانسور میروند باید نکات زیادی را در نظر بگیرند از جمله افراد شاغل در این بخش.
متاسفانه بعضی ها مسائل را ساده سازی میکنند. ممکن است مجلس و دولت به این ابعاد با دقت توجه نکنند و متوجه تفاوت ظرفیت و فضای دو مدیوم تلویزیون و وی او دی نشوند ولی دوستانی که انگیزه های ممیزی بالا دارند باید توجه کنند و بدانند که با ساده کردن موضوع و ارائه گزارش اشتباه به سطوح بالاتر لزوما اتفاق خوب و دراز مدت برایشان نمی افتد چون کمی که جلوتر میرویم مسائل بیشتر مشخص میشود.
وی همچنین اشاره کرد که تمامی وی او دی ها آمادگی شفاف سازی درباره حیطه فعالیتشان دارند.
عسگرپور در بخش پایانی این گفتوگو درباره نگرانیهایی که برخی سینماییها به رونقگیری پلتفرمها و آسیبی که در شرایط کرونایی به حیات سینما وارد شده است، و اینکه آیا طرح این موضوع در فیافپ – همانطور که در ابتدای مصاحبه اشاره کرد- با راهکاری همراه بوده است یا خیر اظهار کرد:
آنچه در نهادهایی مثل فیاپف مطرح می شود، بعدا به اتحادیه اروپا ارائه شده تا در آنجا به صورت قانون تصویب و برای حمایت از بدنه سینما اجرایی شود. در اینجا هم مدیریت باید هوشمندانه راهکاری را پیدا کند. به نظرم راهکار هم وجود دارد تا همه اینها (سینما و VODها) در نهایت (و پس از پایان دوران کرونا) به حیات طبیعی خود ادامه دهند. اما مدیریت باری به هرجهت که بگوید حالا صبر کنیم ببینیم چه میشود آسیبهای زیادی را ممکن است به جامعه سینما وارد کند، چون زمینه آسیبپذیری سینما بیشتر از بخشهای دیگر است. براساس آمار همین یکی، دو سال تصور کنید اگر این پلتفرمها فعال نبودند بسیاری از همکاران ما که بیمه بیکاری و حقوق ماهیانه ندارند چه وضعیتی داشتند! اینها از مواردی است که در برنامهریزیها باید مورد توجه قرار گیرد بهخصوص در دوران پاندمی که شبکه نمایش خانگی، سینما را از بین نبرد بلکه فعلاً به آن کمک کرده است ولی قطعا برای آینده باید فکر کرد که این دو چگونه میتوانند به هم کمک کنند.
الان در سینما حدود ۲۰۰ فیلم سینمایی در صف اکران هستند. من تعدادی از آنها را دیدهام و واقعیت این است که خیلی از آنها، قابلیت عرضه روی پرده ندارند. سینما و لذت دیدن فیلم روی پرده بزرگ با مخاطبان بیشتر، کارکرد خود را در دنیا دارد و باز هم میتواند به کارش ادامه دهد، اما قطعاً یک مدیریت مسلط لازم است و اگر نباشد ممکن است همین هم از دست برود. در دو سال گذشته در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی میزان نمایش و تولید در مقاطعی تقریبا به صفر رسید، برخلاف کشور ما که میزان تولید تقریباً تغییرزیادی نکردولی نمایش دربسیاری ازاوقات منتفی شد، بنظرم باید بپذیریم واردعصرتازه ای شده ایم که اگرقراعد آن رامتوجه نشویم با نابودی برخی زیرساختها و مشاغل مواجه میشویم که برای آنها از قبل فکر نشده است.
نظرات کاربران